torstai 13. marraskuuta 2014

2. Uusi kohtaus: Torey Hayden - Sähkökissa

”Tänään haluan leikkiä nukkekodilla”, Conor ilmoitti heti astuttuaan huoneeseen. ”Tänään haluat siis leikkiä nukkekodilla”, James vastasi hänelle. Conor meni pehmokissa kainalossaan nukkekodin luokse, otti poikanuken käteensä ja laittoi sen yläkertaan. Hän laski kissansa varovasti pöydälle.

”Pojan pitäisi nukkua, mutta poika menee alakertaan”, Conor sanoi. ”Äiti ei halua että poika tulee alas. ’Älä tule tänne, tuhma poika. Mene nukkumaan ylös. Häivy täältä’. Äiti ei ole vahva. Äiti on sotkenut kaiken Colemanin koulun punaisella maalilla. ’HÄIVY TÄÄLTÄ!’ äiti huutaa pojalle”, Conor jatkoi. Hän on ilmeetön puhuessaan nukeilla. 
”Missä on nukkekodin matto?”

”Haluaisit nukkekotiin maton. Valitettavasti täällä ei ole sellaista”.

 Conor kävelee nenäliina paketin luokse ja ottaa yhden nenäliinan. Hän palaa nukkekodin luokse, laittaa miesnuken makaamaan alakertaan ja peittää hänet nenäliinalla. ”Maton alla on kummitus. Kissa tietää”.  

Tapaamisen loppupuolella Conor kävelee laatikon luokse, jossa on pahviset eläimet. Hän kaivoi laatikosta pahvikissan ja sen pidikkeen ja pisti kissan seisomaan pidikkeen varaan Jamesin työpöydälle.”Tässä on miehen vahva sähkökissa. Se suojelee kummituksilta. Täällä on turvallista”, Conor sanoi. Hän laittoi pahvisen kissan vierelle oman pehmolelukissansa. "Siinä ovat nyt molemmat kissat", James totesi. "Sähkökissat ovat vahvoja. Ne eivät koskaan kuole", Conor sanoi. 

”Lue laulu, jonka kirjoitimme kirjaamme”, Conor vaati. James etsi muistiinpanoista kohdan, johon hän oli Conorin saneleman laulun kirjoittanut ja luki:                           
 ”Ylös ja alas,
ylös ja alas
Kissa osaa lentää.
Se koskaan kuole ei.
Metallinen turkki.
Se koskaan kuole ei.
Johtoja monta.
Se koskaan itke ei”.

Conor kuunteli tarkkaan. Hän nosti pahvisen kissan kasvojensa eteen ja nousi seisomaan. Hän alkoi lennättää kissaa ympäri huonetta ja lauloi: ”Kissa tietää. Sähkökissa ei koskaan kuole”.


- Veera



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti